Baracklekváros almás lepény

Ingredients:
finomliszt
500 g
margarin
50 g
só
10 g
cukor
50 g
tojás
1 db
langyos tej
250 g
baracklekvár
150 g
hámozott, szeletelt mandula
50 g
citrom reszelt héja
1 db
Preparation mode:
1. A tésztához való anyagokból és a reszelt citrom héjából homogén tésztát dagasztunk, majd meleg helyen 20 percig pihentetjük.
2. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk és citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg a levegőn.
3. A tésztát félujjnyi vastagságúra és tepsinagyságúra nyújtjuk, majd megszórjuk a szeletelt mandulával.
4. A negyed almákat szorosan egymás mellé a tésztára rakjuk és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
5. Kelesztés után 220 ℃-os sütőben 25-30 percig sütjük.
6. Amíg sül, addig a baracklekvárt vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben folyékonnyá olvasztjuk. A még forró süteményt megkenjük vele és így hagyjuk kihűlni.
7. Kihülés után felszeleteljük és tálaljuk.