Bajnokok perece

Ingredients:
BL55 liszt
500 g
friss Budafoki élesztő
50 g
só
15 g
cukor
5 g
sertészsír
150 g
víz
1,5 dl
FELÜLETRE:
BL55 liszt
100 g
só
30 g
víz
sűrű palacsinta tésztaszerű állag elérése a cél.
Preparation mode:
A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel.
Ezután egyenlő darabokra osztjuk, majd letakarva ismét pihentetjük kb. 5 percig.
A tésztadarabokat egyenletesen kinyújtjuk és pereceket formálunk belőle. A pereceket ezután sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással majd ízlés szerint díszítjük: például sajttal, sós köménnyel, kolbászkarikával, mákkal vagy éppen szezámmaggal.
Meleg helyen kb. 30-40 percig kelesztjük.
A sütőt közben 250°C-ra melegítjük, és 10 perc alatt megsütjük a pereceket.
Amikor már szép barna a felületük, kivesszük a tepsit sütőből, és egy ecset segítségével ráfolyatjuk a pancsot a perecekre, majd 1 percre visszahelyezzük őket a sütőbe.
Elkészítés lépései: