Anpan (Japán babos zsemle)

Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítése:
A száraz azuki babot öblítsd le és egy éjszakára áztasd be hideg vízbe.
Másnap egy edényben tedd fel főni és 5 perc forralás után cseréld le a vizet rajta, majd ismét főzd, amíg meg nem puhul a bab. Leszűrés után egy robotgépben vagy botmixerrel aprítsd össze és a cukorral keverd el! Ismét tedd a tűzre és sűríts be állandó keverés mellett! Kihűlés után használható!
Tészta készítése:
A vaj kivételével mérj ki mindent egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy rugalmas tésztát! Majd a vajad gyúrd bele, amíg ismét nem lesz selymes a tésztád.
Letakarva pihentesd 25 percet.
Egyenként 70 gramm tésztadarabokat mérj ki és gömbölyítsd fel azokat.
Letakarva ismét pihentesd 5 percet.
Határozott mozdulattal lapítsd ki a tésztát és a közepébe helyezz 30 g tölteléket. Alaposan csomagold be a tölteléket és sütőpapíros lemezre helyezd a zsemléket.
Letakarva keleszd duplájára kb. 45 perc és felületét egésztojással kend be. Sütés elött díszítsd fekete szezámmal és 175°C-os sütőben süsd aranybarnára kb. 15-16 perc alatt.