Almás-diós lepénytorta

Ingredients:
Preparation mode:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal tésztát dagasztunk.1 órát kelni adjuk.Közben ledaráljuk a dió felét a másik felét durvára vágjuk és fahéjas cukorral összekeverjük.Az almákat meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk ez lesz a töltelék.Egy nagyobb kapcsos tortaformát kizsírozunk és lisztezünk.A tésztát egyenletesen elsimítjuk megszórjuk a cukros dióval aztán az almakarikákat majd megint a cukros dióval meghintjük.180 Celsius fokon 30-40 percig sütjük.Picit hagyjuk hűlni majd szeleteljük.Magában is és vaníliás pudinggal is nagyon finom könnyen elkészíthető édesség.
Elkészítés lépései:
Kimérjük a hozzávalókat
Bedagasztjuk a tésztát majd kelesztjük.
Kelesztés után belesimítjuk a tortaformába.
Megszórjuk dióval.
Almakarikákat halmozunk rá.
Végül megint cukros dióval.
Kész a torta.Jó étvágyat