Az összetevőket egy tálba mérjük, majd tésztát gyúrunk és simára dagasztjuk. A mazsolát langyos – igény szerint vaníliás cukorral ízesített – tejbe áztatjuk, majd az elkészült tésztához keverjük. Az elkészült tésztát ezután letakarva pihentetjük egy órát. Ha megkelt, a tésztát egyenlő darabokra osztjuk, zsemléket formázunk belőle, majd letakarva 15 percig…
5db elkészítéséhez: Előtészta:, Liszt: 100 g, Víz: fél dl, Budafoki élesztő: 10 g, Cukor: 10 g, A hozzávalókat jól összekeverjük, de teljesen kidagasztani nem kell. Tálban, lefóliázva tegyük félre 1 órahosszára. Ha pihent, vegyük elő, és mérjük rá a további összetevőket:, Tészta:, BL55 liszt: 450 g, Tej: 1,5 dl, Budafoki…
A tésztát megdagasztjuk és 2 db 400 grammos részre osztjuk, majd 30 percig pihentetjük. Egy 32 cm-es pizzaformát 2 evőkanál olajjal kikenünk, majd belehelyezzük az egyik kör alakúra kinyújtott tésztát. A tészta szélét 1 cm szélességben olajjal megkenjük, majd feltét nélkül nagyjából 1 órán át kelesztjük. Kelesztés után pizzakrémmel lekenjük,…
Liszt BL-55 400 g, Budafoki élesztő – 25 g, Só – 10 g, Víz – 240 ml Töltelék: Füstölt sajt (kockázva) Darabolt dióbél (előzőleg megpirítjuk) mazsola (előzőleg vörös borban áztatott), Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb. 26°C-os), egy csipetnyi élesztő. Egy tálban…
10 db-hoz hozzávalók:, Liszt (BL-55) – 400 g, Budafoki élesztő – 25 g , Só – 10 g, Víz – 240 ml Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb. 26°C-os), egy csipetnyi élesztő. Egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük. A hozzávalókból tésztát dagasztunk,…
A tésztát bedagasztjuk (paprika nélkül), dagasztás után pedig elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a paprikát, majd ismét átdagasztjuk. A bedagasztott tésztákat (külön a paprikást, külön a tejest) 30 grammos tésztadarabokra osztjuk. A felosztott tésztadarabokból kis gombócokat formázunk és kb. 10 perc pihentetés után 1 fehér és 1 paprikás tésztát tenyerünkkel…
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26°-os), csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, alaposan eldolgozzuk. A folyamat vége felé az összeállt tésztához hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és aprított bazsalikomot, majd egy kicsit rádagasztunk. Egy tálban…
A tésztát bedagasztjuk, és 60 g-os darabokra osztva felgömbölyítjük. Enyhén lekenjük olajjal, majd 10 percig pihentetjük. Ezután nyújtófával oválisra nyújtjuk és sodorjuk. Az így elkészült tésztákat sütőpapírral letakart sütő tepsibe helyezzük, és 25 percig kelesztjük. Kelesztés után a kifli felületét vízzel jól benedvesítjük. 230°-on kb. 10 percig készre sütjük. Elkészítés…
A lisztet átszitáljuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Egy műanyag kelesztőtálba belemérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük. Rámorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet, beletesszük a krumplipürét, vajat és jól kidagasztjuk. Viszonylag lágy tésztát kell hogy kapjunk, ami előszőr kicsit ragad, de aztán dagasztás során szépen elválik az edény…
500 g liszt, 25 g Budafoki élesztő, 5 g só, 50 g cukor, 25 gsertészsír, 1 tojás, 2 dl tej (amennyiben a dagasztásnál keményebbnek ítéljük a tésztát, hozzáadhatunk még tejet), Töltelék: 125 g túró 1 tojássárgája cukor (ízlés szerint) vanília citrom reszelt héja A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett…
Töltelék 1 (sós): Tehéntúró, kapor, tejföl, pirított füstölt szalonna , Almalekvár, vagy szeletelt alma fahéjas cukorral A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és egyenlő részekre osztjuk. 5-10 percet pihentetjük, majd négyzet alakúra nyújtjuk. Ez után megtöltjük a töltelékkel a közepét és ráhajtjuk a széleket. Sütés előtt megkenjük tojással.…
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g lisztet, 100 ml vizet (kb. 26 C°-os) és egy csipetnyi élesztőt összekeverünk és egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük Töltelék 1. Fokhagymás tejföl, kockázott bacon, reszelt sajt Töltelék 2. Paradicsomszósz, felkarikázott hegyes paprika, aprított lila hagyma, csípős kolbász, reszelt sajt A…
Kovászhoz (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26 C°-os), egy csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük A hozzávalókból a szalonna hozzáadásával együtt tésztát dagasztunk, és alaposan eldolgozzuk. A vége felé az összeállt tésztához hozzáadjuk a kockára vágott füstölt sajtot, majd egy kicsit…
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb. 26°C-on), egy csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük. A hozzávalókból tésztát dagasztunk és alaposan eldolgozzuk. Az összeállt tésztához hozzáadjuk a kockázott szalonnát (vagy bacont) és az előzőleg lepirított hagymát, majd még egy kicsit rádagasztunk.…
A tésztát bedagasztjuk, elosztjuk a tésztát (60 g-os darabokra), felgömbölyítjük és enyhén lekenjük olajjal. 10 percig pihentetjük. Nyújtófával oválisra nyújtjuk, majd sodorjuk. Az így elkészült tésztákat sütőpapírral letakart tepsibe helyezzük, és 25 percig kelesztjük. Kelesztés után a kifli felületét vízzel jól benedvesítjük. 230°-on kb. 10 perc alatt készre sütjük. Elkészítés…
Töltelékhez: reszelt alma, fahéj, cukor, reszelt babapiskóta A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére almástölteléket teszünk (kb. 1 kanál), a tészta széleit behajtogatjuk, tepsibe helyezzük. A tésztát lekenjük egész felvert tojással, ismét kelesztjük (kb. 20percig). Sütés: 180°…
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet. A kis…
A tésztát jól kidagasztjuk, ezután letakarva hagyjuk állni fél órát. Fél óra elteltével osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, majd ezeket a tésztadarabokat osszuk tovább szintén 4-4 egyenlő részre. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd lapítsuk ki. Minden kilapított kis tésztába helyezzünk egy-egy sodort sajtdarabot és hajtogassuk rá a tésztát,…
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet. A kis…
1. A zsíros tepertőt ledaráljuk (ha nem elég zsíros, akkor tegyünk hozzá 2 tojásnyi zsírt), hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 evőkanál ecetet, jól összedolgozzuk, és téglalap alakúra formáljuk, hideg helyre tesszük pihenni. 2. A tejben elkeverjük a cukrot, és hozzáadjuk az élesztőt. Ha az élesztő a tej tetejére jön, akkor…
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet. A kis…
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot, a sót, egy tojást, a lágy margarint, a joghurtot és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kapunk. Jól kidolgozzuk, majd meg szórjuk a tetejét lisztel, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. (kb. 30 perc) Ha megkelt a tészta, két…
Sokan sütnek a gyerekükkel, nos én a barátommal szoktam néha nem a legszebb az eredmény, de nem is az a lényeg. 🙂 Na, de nézzük az elkészítést. A lisztet kimérem, mélyedést csinálok a közepébe. Ide morzsolom az élesztőt, erre teszem a cukrot majd ráöntöm a langyos tejet. Megvárom még kicsit…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.